Contacontes “La Colla de Bernia” dijous a la Bliblioteca Infantil

2017.06.27 Contacontes La colla de Bèrnia. Ajuntament de Canals
27/06/2017

Aquest dijous, a les 19 hores, tindrà lloc a la Biblioteca Infantil de Canals (Ca Don José) el quart dels contacontes que ha programat la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Canals, en el marc de la campanya de narració oral VIU L'ESTIU JOVE 2017 A CANALS. L’objectiu d’aquesta animació infantil és representar en públic i visualitzar el conte La Colla de Bèrnia (Edicions del Sud, 2017), de Manel Arcos i Martínez, Jaume Noguera i Mengual i Àngel Carreras Devís. L’espectacle va dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 9 anys i consisteix en una animació representada amb titelles a càrrec de l’actriu Fanny Pérez. Inclou un taller de dibuix perquè els xiquets i les xiquetes es familiaritzen amb els personatges de la història. Té una durada d’uns 45 minuts.

   La colla de Bèrnia descriu els valors que les persones, com a éssers socials, adquireixen des de la infantesa. I és, gràcies a les magnífiques il·lustracions d’Àngel Carreras, quan els lectors i les lectores descobreixen la màgia que envolta cadascun dels protagonistes, com també el territori on es desenvolupa aquesta meravellosa història. La colla de Bèrnia conta la història d’un grup d’infants intrèpids que, davant una adversitat, s’autoorganitzen per a gestionar una solució. I en aquest punt és on, realment, els lectors i les lectores poden apreciar com xiquetes i xiquets tan menuts van posant en valor totes les potencialitats de cadascun dels membres de la colla i com, a través del treball en equip, la delegació de responsabilitats, la negociació davant el conflicte i, sobretot, la imaginació i la creativitat, són claus per a resoldre un problema que afecta tot un poble.

   Tenim al davant, per tant, un conte on valors relacionats amb l’amistat, la diversitat, l’autonomia, el pensament crític, la solidaritat, l’afecte, la mirada i el treball en equip poden ajudar, ja siga des de l’àmbit familiar com escolar, a contribuir al desenvolupament social dels xiquets i de les xiquetes. A sentir-se protagonistes i que les seues aportacions per a millorar la qualitat de vida d’un poble siguen importants. I, en definitiva, que la veu de la infància en un poble siga visible i valorada i tinga el reconeixement social que calga. No s’ha d’oblidar que el valor dels somnis és el millor impuls per al canvi. Així doncs, incentivem, a través de la lectura, que les xiquetes i els xiquets puguen tindre somnis que incidisquen a millorar la seua comunitat i l’entorn que els rodeja. I quina millor forma de fer-ho que a través d’una colla, com és La colla de Bèrnia?