La plaça del Pont de Riu acollirà dissabte el concert de cloenda de la VII Edició SoXXI

2017.06.28 Cloenda soXXI. Ajuntament de Canals
27/06/2017

La plaça del Pont del Riu de Canals acollirà, el proper dissabte 1 de juliol a les 22 hores, el concert de cloenda de la VII edició del Festival Internacional SoXXI. VPA ensemble posarà el punt i final amb una proposta de gran format centrada en la música del compositor japonès Maki Ishii, amb un impressionant desplegament instrumental per 13 percussionistes que interpretaran el gran repertori del mestre japonès amb instruments propis de la cultura asiàtica i occidentals.

   Una oportunitat única per al gran públic per vibrar amb el virtuosisme, la força i l'energia dels ritmes i tambors de la renovada tradició de grup de Kodo. Aquest projecte per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies situa a la població de Canals, a València, com un dels referents nacionals dins de les propostes especialitzades en la creació actual en general, i en particular l'especialitzada en percussió.

   Al llarg d'aquesta fantàstica edició han passat per ella importants figures nacionals i internacionals del panorama de la creació i interpretació actual, destacant l'altíssima qualitat dels múltiples estrenes nacionals i absoluts, així com la hetorogeneïtat de les diferents propostes que una vegada més han acostat al gran públic les últimes tendències creatives el fil conductor és la percussió. La gran proposta que tanca aquesta edició, anirà a càrrec del grup resident València Percussion Academy que retrà un homenatge sense parangó a casa nostra al gran mestre japonès Maki Ishii, considerat com un dels màxims renovadors de la tradició musical japonesa. Una figura indispensable per entendre la música actual del Japó, i sens dubte, un del pares de la percussió actual.

   El programa donarà mostra de les peces que inicien la producció de Ishii per gran grup de percussió, fent un recorregut seva producció centrant-nos en la seva obra per a instruments de pegat principalment, amb l'estrena a Espanya de For Lyly.