El Consorci de Residus habilita un punt d’informació i atenció a l’Ajuntament de Canals

2017.06.15 Punt informació taxa. Ajuntament de Canals
15/06/2017

La regidoria de Serveis Municipals de l'Ajuntament de Canals ha informat que a partir d'aquest divendres, 16 de juny, el Consorci per a la gestió de Residus habilitarà un punt d'informació a la planta baixa de l'ajuntament, de 10,00 a 14,00 hores, per informar, aclarir o gestionar qualsevol incidència que hi haja al rebut de la taxa del COR que al llarg d'aquest mes rebran els veïns.

   Com ja es va explicar des del COR a Canals hi havia unitats fiscals al disseminat o obres de nova construcció que encara no hi estaven registrades al padró. Però amb l'actualització duta a terme per la Diputació, al voltant de 1.000 noves unitats fiscals començaran a pagar les taxes, el que ha suposat que la quantitat a pagar es repartisca entre més habitatges, a l'hora que permet que la carrega s'haja disminuït. Es passarà de pagar quasi 80 euros a pagar 59.

   En aquest sentit, l'edil responsable, Mai Castells, ha assenyalat que, des de l'equip de govern, conscients que es pot crear certa alarma en les noves unitats fiscals, així com haver-n'hi alguna referència cadastral que no estiga correcta, "hem cregut convenient sol·licitar al COR aquest servei d'informació i assessorament" i que sàpiguen que en cas de dubte, equivocació o altra incidència "es pot acudir a l'ajuntament a emplenar una reclamació i ser atés de la manera més ràpida possible".

   Finalment, cal recordar que la taxa cobreix els serveis de transferència, el transport a la planta, el tractament, la valorització i eliminació dels residus. La prestació d'aquests servieis comporta un cost per al ciutadà que es materialitza en la Taxa. Abans, l'Ajuntament s'encarregava de tot el procés, però ara part de les competències passen al Consorci. Per això, no hi ha una nova taxa, sinó que es desplega en dues.