L’Ajuntament de Canals junt a l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana preparen una setmana de conscienciació sobre aquesta malaltia

217.05.22 Setmana Celíacs a Canals. Ajuntament de Canals
22/05/2017

L’Ajuntament de Canals juntament amb membres de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana, ACECOVA enceten aquesta setmana una activitat "pilot" de conscienciació escolar referent a les intoleràncies alimentàries, centrant-se en la celiaquia i la impossibilitat d’ingerir productes amb gluten, que són les proteïnes presents al blat, civada, ordi i ségol.

   Concretament, el col·legi Vicente Rius Guillemes va ser l'escollit per a aquesta experiència i per tant, acollirà a partir de hui una sèrie de sessions formatives i informatives a partir de les 11.45 hores amb una xerrada per als alumnes de 3r de primària. A les 12,30 hores serà el torn per a la ponència per als professors. Dimecres 24 de maig, a les 10,30 i 11,45 hores serà el torn perquè els alumnes de 4t i 6é de Primària, respectivament, es familiaritzen amb aquesta intolerància al gluten.

   El regidor d’Educació i Promoció Socioeconòmica, Ricardo Requena, promotor de l'activitat, ha valorat molt positivament aquesta proposta que en una reunió mantinguda amb ACECOVA al començament del present curs escolar, es va acordar que es faria de cara a l'estiu i en un sol col·legi, per això anomenada "pilot".

   La idea, segons comenta Requena, seria que al curs 2017-2018, poder tirar endavant amb una activitat més ambiciosa i global, com convertir Canals en centre de la formació al voltant de la Celiaquia durant una setmana. És per això que dimecres mantindran una reunió el col·lectiu d'ACECOVA i la regidoria d'Educació, per a començar a programar conjuntament el que pretén ser la I Setmana de la Celiaquia a Canals