La malaltia dels arbres del carrer València fa necessària la seua substitució

2015.05.10 Arbres c València. Ajuntament de Canals
10/05/2017
Davant els informes tècnics que confirmen que la malaltia que pateixen els arbres del carrer València de Canals és irreversible i que són, a hores d'ara, un perill per a les persones pel risc de trencament de branques i tronc, l'Ajuntament de Canals ha informat que malauradament "hem de dir adéu a uns amics estimats, els arbres del carrer València" i que s'ha optat per decidir la seua substitució per arbres més joves.

   Així mateix remarquen que la decisió s'ha pres "després d'un període de reflexió i vist que no hi ha cap solució tècnica que permeta el seu manteniment garantint la seguretat dels vianants i vehicles que transiten per la zona".

   A més com recorden, com que els actuals ailants estan inclosos al catàleg d'espècies exòtiques invasores, els nous arbres seran "d'espècies autòctones sense cap risc ambiental associat". També s'ha assenyalat que els arbres que es plantaran "tindran la grandària i port suficient per a garantir que es restaurarà a la major brevetat possible l'estètica d'un dels nostres carrers més emblemàtics i l'efecte climàtic de la seua ombra".

   Des del consistori s'ha afirmat que es tracta d'una decisió "obligada per les circumstàncies i la seguretat del poble que no ens agradaria haver pres mai, però estar a les institucions exigeix que de vegades mamprenem actuacions que no voldríem en pro del bé comú".

  Finalment, cal recordar que des del 2013 hi havia un informe tècnic de la Diputació de Valencià on ja s'alertava de la situació dels arbres i dels perills que podrien ocasionar els mateixos.