Al voltant de 70 veïns s’informen sobre les clàusules sòl

2017.03.23 clausulessols. Ajuntament de Canals
23/03/2017

Aproximadament 70 veïns i veines de Canals van participar, dimarts passat, a la xerrada informativa “Clàusules sòl i despeses d’hipoteca” que la regidoria de Promoció Socioeconòmica de l’Ajuntament de Canals va organitzar a la Casa de Cultura Ca Don José.

A la mateixa, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana va tractar de resoldre els dubtes generats sobre l’eliminació de les clàusules abusives anomenades “clàusules sòl” així com també esclarir els procediments que qualsevol consumidor afectat ha de seguir per obtenir els diners que són d'ell.

   El ponent fou en Vicente Inglada, secretari de la Unió de Consumidors qui va dirigir la ponència amb exemples i vivències de ciutadans i ciutadanes que han estat immersos en aquestes accions reivindicatives. Entre el material que es va exposar, es van analitzar diferents sentències judicials del Tribunal Suprem i també del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, així com també es va fer referència al Reial Decret-Llei 1/2017, de 20 de gener, que marca els tràmits a seguir davant qualsevol reclamació al voltant de les clàusules sòl. Una hora i mitja on els assistents i el ponent van poder tractar no sols les normes i reglaments generals d'aplicació davant aquesta jurisprudència generada sinó també, es va poder analitzar i valorar situacions particulars d'alguns veïns que van voler exposar el seu cas per a escoltar possibles línies d'actuació a seguir.

   “La iniciativa del departament socioeconòmic canalí va tenir una molt bona acceptació, donat que el públic assistent va tenir l’oportunitat de conèixer, de primera mà, el dret a recuperar la totalitat de les quanties abonades a les entitats bancàries en concepte de clàusules sòl, com s’ha de procedir per a la reclamació d’aquesta devolució i quina serà la seva repercussió fiscal”, ha confirmat el regidor de l’àrea, Ricardo Requena, qui va obrir la ponència agraint a la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana la seua bona predisposició a assistir a Canals per a esclarir-nos dubtes i preguntes.

   Així mateix, el 1r Tinent d'Alcalde va aprofitar per a obtenir de la Unió de Consumidors el compromís de continuar assistint a Canals a col·laborar en accions que com aquesta defensen els interessos dels i de les consumidores.