El Festival So XXI presenta la seua edició del 2024
31/01/2024
La regidora de Cultura, Loli Sanchis, i el director de So XXI, Joan Soriano, van presentar dilluns la nova edició del Festival Internacional de Cultura i Arts Contemporànies de Canals que arranca dissabte a les 19.00 hores de la mà del grup portugués Clamat - Colectivo Variável

La regidora va destacar el fet d'arribar a les 14 edicions d'un festival que situa el nostre poble com a referent de les arts contemporànies i, en concret, de la música de percussió a nivell mundial.

Soriano va passar a detallar els concerts, dels quals podrem gaudir de manera gratuïta al llarg del 2024 a Canals començant aquest cap de setmana amb “On & Off- papers, radios and transparencies” del compositor i solista internacional portugués Nuno Aroso.

El duet de joves percussionistes Digraph Project presenten 'Dimorfismes', un programa amb dues estrenes internacionals.

El centre de música contemporània de Navarra, Garaikideak ens portarà l’espectacle 'Fusión a la recerca de la música sinestèsica' amb artistes que aglutinen diversos instruments, no sols de percussió, com ara flauta, saxo, clarinet o diversos cantants.

El mateix director del festival presenta l’espectacle 'Matèrica', un concert de percussió electrònica i vídeo. Soriano destaca “tres estrenes mundials on posarem en relleu a tres joves compositors: Aarón Esteve, la jove colombiana Bertha Artero i Louis Franz”.

En juny serà el torn de 'Oriki i Bembé a Obbatalá i Odduá. Sanctus' amb 16 percussionistes i un cor. “Es tracta d’una peça històrica amb una hora de duració sense interrupcions per a un gran nombre de percussionistes. Esperem que siga una fita en la història”, explica Soriano.

El Festival també farà un homenatge al compositor japonés Yoshihisa Taïra perquè “gràcies a ell podem entendre la música actual”, assenyala el director. A més es farà l’estrena nacional amb una obra per a un quartet per a percussió.

Per a acabar amb la temporada tindrà lloc al mes d’octubre un concert anomenat 'Sis' amb aquest nombre de percussionistes. I finalment, en novembre tindrem el concert anomenat Sense, “un concert sense instruments”, explica Soriano.