La Festa de l'Arbre de Canals del 2024 posa en valor el Riu dels Sants
01/02/2024
La Festa de l'Arbre del 2024 a Canals va tindre com a coprotagonista el Riu dels Sants, amb diverses activitats dirigides a posar en valor l'eix vertebral natural del poble i dissenyar el projecte futur per a aquest.

Com cada any, la Festa de l'Arbre va comptar amb els tradicionals actes de repartiment d'exemplars de pi o carrasca al Pont del Riu o la Plantà d'arbres a la Tira del Rei, tot de la mà dels representants de la Festa de Sant Antoni del 2024.

Però, a banda, vam tindre tota una programació dirigida a la posada en valor del Riu dels Sants que va culminar amb la xarrada informativa sota el nom “Què tenim i què volem fer” amb el nostre riu, duta a terme per Sales Tomàs de la Fundació Limne.

Acompanyada pel regidor de Medi Ambient, Ricardo Carbonell, l’experta va explicar al públic assistent el projecte de restauració del riu Sants. Una vegada desenvolupat aquest tema, es va crear un espai de participació on el públic, procedent de diversos àmbits especialitzats i també format per veïns i veïnes, va poder preguntar els seus dubtes, així com respondre a la pregunta inicial de quin és el riu que es vol i com es vol, posant èmfasi en els punts més crítics d’aquest.

El projecte de restauració integral del riu Sants consisteix a recuperar el riu, en la mesura del possible, tal com el coneixíem, és a dir, un riu amb la seua flora i la seua fauna. Per al regidor de Medi Ambient és molt important retornar els marges i el llit del riu.

Carbonell insisteix en la participació dels joves del municipi i per això, durant aquesta setmana s’han dut a terme diverses activitats perquè aquests coneguen el patrimoni hidràulic que hi ha a la localitat i tinguen cura de l’espai que els envolta.

Per últim, en la restauració del riu Sants està previst que participen no només els tècnics pertinents, sinó també que col·laboren associacions i centres educatius perquè tots i totes ens conscienciem de la importància d’aquest bé natural.

Aquest projecte és una col·laboració entre el consistori canalí i la fundació Limne amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.