Finalitza la primera fase de la franja de seguretat contra incendis als disseminats de la Serra Grossa
23/08/2023
L'Ajuntament de Canals, davant el perill que comporta l'excés de vegetació entre zona forestal i vivendes, ha posat en marxa aquest estiu a la Serra Grossa una sèrie de treballs de desbrossament que consisteixen en crear una franja d’interfície urbana-forestal de 25 metres per tal d’afavorir la labor dels equips d'extinció en cas d'incendi.

Al llarg de l’última setmana han conclòs els treballs de desbrossament del terreny entre la massa forestal i els habitatges al paratge dels Cinc Germans, sempre protegint les espècies amb un interés botànic singular. En aquesta primera fase s’ha treballat en parcel·les públiques i es pretén que el pròxim any es complete el perímetre de protecció actuant a les parcel·les privades de la zona.

Aquesta franja d’interfície urbana-forestal continuarà ampliant-se a partir de setembre, en aquest cas per part de les brigades del Consorci Provincial de Bombers, en el paratge natural del Túnel de Canals, per a garantir al seu veïnat i als usuaris de la zona recreativa una major seguretat davant els perills que comporten els incendis forestals.