Maryna va nàixer a Kiev i des de menuda havia sentit atracció per les matemàtiques, fruit de criar-se a una família científica, ja que la seua mare és enginyera i el seu pare químic. Per això, des de molt jove participava en diverses olimpíades i competències nacionals i internacionals.
Amb tan sols catorze anys va ingressar en una de les institucions d’ensenyança secundària més reconegudes de Kiev, especialitzada en matemàtiques, física i computació. Posteriorment, es va graduar Ciències Físiques i Matemàtiques i, l’any 2018, va aconseguir la càtedra que actualment ocupa en l’EPEL. Finalment, amb la Medalla Fields es reconeixia el seu treball amb problemes d’empaquetament d’esferes en 2022.
La investigació en l’àmbit de les matemàtiques és primordial en qualsevol entorn vinculat amb la innovació i la tecnologia. No obstant això, la gran majoria de contribucions matemàtiques procedeixen d’autories masculines, malgrat que la nota mitjana en els estudis universitaris de les STEM és similar en ambdós sexes. A més, les dones es matriculen menys en carreres universitàries científiques-tecnològiques que els homes.
És evident que, en l’actualitat, continuen existint molts perjudicis socials que limiten l’accés a les dones i xiquetes a l’estudi de carreres relacionades amb la ciència i la tecnologia. Oferir una igualtat d’oportunitats i eliminar biaixos de gènere és fonamental per a mantindre l’interès de les més joves i l’avanç de la dona en el camp de la ciència.