Ca Don José acull dues xarrades dirigides a adolescents amb motiu del 25N
15/11/2022
Les activitats amb motiu del 25N organitzades per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Canals segueixen demà al Centre Cultural Ca Don José amb dues xarrades dirigides a adolescents d'entre 13 i 16 anys.

A les 18.00 hores tindrem la conferència "De l'amor romàntic a les relacions tòxiques". S'iniciarà la sessió aclarint els conceptes sexe-gènere, rols i estereotips de gènere. Posteriorment, s'analitzen els diferents mites de l'amor romàntic i com influeixen en la violència de gènere, per exemple justificant la gelosia i el control entre altres actituds. Una vegada finalitzada la part teòrica, es realitzaran dinàmiques relacionades amb el tema.

 

La segona xarrada, “La culpa no era meua, ni on estava ni com vestia”, començarà a les 19.00 hores. En primer lloc, s'exposen els agents de socialització: la família, l'escola, el grup
d'iguals i els mitjans de comunicació. A continuació, s'analitzen diverses publicacions en els mitjans de comunicació en relació amb la figura i posició de la dona. Després, s'analitza aquesta socialització en l'etapa adolescent i els efectes de l'alcohol, les drogues i les relacions sexuals.

En aquest punt, es tractarà el consentiment sexual i les habilitats socials necessàries per a poder expressar les preferències i necessitats individuals. Posteriorment, s'exposa el concepte de delicte sexual, la tipologia així com símptomes i indicadors. Per a finalitzar, es debat sobre les expectatives que xiques i xics tenen en relació amb el sexe, remarcant els drets que es tenen en una relació sana.