En el dimecres violeta d'esta setmana reconeguem la lluita de Fatma El Mehdi
dimecres violeta fatima mehdi
14/09/2022
Fatma El Mehdi (5 de gener de 1967, Udei Chuc, L'Aaiúm, Sàhara Occidental), coneguda també com Fatma Mehdi Hassan, és una activista sahrauí. Des del 2002 és la secretària general de la Unió Nacional de Dones Sahrauís (UNMS) i forma part del secretariat del Front Polisario.

El novembre del 2016 a Washington (Estats Units), El Mehdi va desenvolupar una sèrie d'activitats amb motiu de la commemoració del 70 aniversari de les Nacions Unides, el que la va convertir en la primera dona sahrauí en assistir a una conferència de Nacions Unides sobre els drets de les dones. Va participar també en esdeveniments sobre el paper de les Nacions Unides en el manteniment de la pau i sobre els drets humans on s’abordava la necessitat de treballar per la pau al Sàhara Occidental i per la protecció dels drets humans en les zones ocupades.

Fatma ha estat refugiada a Algèria durant quasi 40 anys i és presidenta de la Unió Nacional de Dones Sahrauís i presidenta del Grup de Dones i Gènere del Consell Econòmic, Social i Cultural de la Unió Africana. Dins de la comunitat de refugiats, i més enllà, ha promogut el lideratge polític de les dones i l'activisme per la pau durant més de tres dècades, sent a més propulsora de la construcció i desenvolupament dels campaments de refugiats sahrauís.

cartell dimecres violeta mehdi