S'obri el termini per a la licitació de les obres de l’antiga Casa de la Cultura Francisca Alventosa

2022.04.11 S'obri el termini per a la licitació de les obres de l’antiga Casa de la Cultura Francisca Alventosa
11/04/2022

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Canals ha posat en marxa la licitació de les obres d’habilitació de la futura seu de l’Escola d’Adults Francisca Alventosa.

L'edifici, antiga Casa de la Cultura, està situat al carrer Beat Nicolau Factor de Canals.

S’estima que el pressupost de licitació d’aquest projecte serà de 325.000 euros amb IVA inclòs, i amb un temps d'execució de les obres de 6 mesos. 

El termini per a presentar la documentació administrativa i l'oferta econòmica finalitza el 29 d'abril de 2022. En la plataforma de “Contractes del Sector Públic” està tota la informació per a dur endavant la licitació. Totes aquelles persones interessades podran adreçar-se al següent enllaç: https://contrataciondelestado.es/wps/portal/!ut/p/b0/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjU1JTC3Iy87KtUlJLEnNyUuNzMpMzSxKTgQr0w_Wj9KMyU1zLcvQjI0xDCrwtvcLMw3OLqozdA1NMi8yCA21t9Qtycx0Bddf0uw!!/

Francisca Alventosa, més coneguda com a Paquita la Moruna, va nàixer a Canals l'any 1904. Ella va ser una important terratinent local qui estigué casada amb l'alcalde José Mollá.

En el seu dia, va cedir la seua casa a Canals perquè fora d'utilitat cultural. Hui, aquest immoble està en procés de ser la nova seu de l'Escola d'Adults. 

A més d'açò, Alventosa, qui va ser amplament generosa amb la localitat, va donar altres de les seues propietats per a les quals demanà que es convertiren en espais d'ús comú i públic.