Canals programa una sèrie d’activitats per al mes contra la violència de gènere
mes contra la viogen
14/11/2019
L’Ajuntament de Canals ha organitzat una sèrie d’activitats al llarg d’aquest mes per a celebrar del Dia Contra la Violència de Gènere, el proper 25 de novembre. L’objectiu serà la sensibilització davant aquesta problemàtica i per tal d’aconseguir-lo es comptarà amb la col·laboració dels centres educatius del poble, inclosa l’Escola d’Adults, i d’organitzacions feministes com “Peroleres per la Igualtat” i “Xateba”.

La programació es va iniciar els dies 2 i 9 amb les primeres sessions del “curs d’acompanyament de víctimes de la violència de gènere” organitzat per Peroleres de Canals. Aquest taller, que imparteix el Centre d'atenció de la Dona Rural d'Elda, conclourà el dia 23 de novembre. Tal i com informa la Regidora d’Igualtat, Hilzonde Badia, “no és necessari haver assistit a les dues primeres classes per sumar-se a aquesta iniciativa i convidem a tots i totes a vindre el proper dissabte 23, de 10.00 a 13.00 hores a Ca Don José”.

El dia 15 a les 19.30 hores s’inaugura l’exposició "Art al carrer contra la violència de gènere" amb una actuació musical a càrrec d’Eva Dénia a la Plaça de la Vila de Canals. Aquesta mostra de pintures als balcons, cedida per l’associació feminista de Xàtiva, “Xateba”, romandrà exposada fins el 2 de desembre.

La vespra del Dia Contra la Violència de Gènere, diumenge 24 de matí, es durà a terme un recorregut – homenatge a les víctimes a l’Avinguda Vicente Ferri. Ja el dia 25 tindrà lloc una concentració dels centres educatius de Canals a la Plaça de la Vila. Eixe mateix dia s’inaugurarà una exposició de murals en rebuig a la violència de gènere a càrrec dels alumnes dels mateixos centres, la qual es podrà visitar fins al dia 28 de novembre al Centre Cultural Ca Don José.

Programació completa 25 de novembre