Canals se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus
Setmana Pevencio residus
13/11/2019
Canals se sumarà per primera vegada a la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, entre el 16 i el 24 de novembre. L’Ajuntament de Canals ha organitzat una sèrie d’activitats englobades dins una campanya de comunicació i sensibilització sobre la importància del consum responsable i el reciclatge davant dades com els 344 kilos anuals de residus produïts de mitjana per cada canalí.

La setmana començarà dissabte 16 a la Biblioteca Infantil de Ca Don José amb “Els Hortacontes”, obert al públic des de les 11.30 hores. Amb la contacontes Jara Sanchis, els més menuts podran gaudir d’històries de la tradició oral de la nostra terra que els apropen al món de l’horta i l’agricultura ecològica.

El dia 20, a les 18.30 hores i també a Ca Don José, tindrà lloc la xerrada “El repte de la separació de l’orgànica”. Estarà a càrrec de Maria Vicente, membre d’Ecologistes en Acció del País Valencià. L’objectiu serà donar a conèixer la importància d’una correcta separació de deixalles orgàniques i com dur-la a terme.

El divendres 22 serà el dia de “Dar la lata”, al Parc de Pavelló Ricardo Tormo. Una actuació musical amb instruments fets de residus reciclats acompanyarà el muntatge d’un mural de llaunes, a càrrec d’alumnes dels col·legis de Canals. Aquesta activitat culminarà una sèrie de xerrades informatives sobre els residus i el paper que juguen en el canvi climàtic realitzades als centres educatius per personal de la Regidoria de Medi Ambient. 

La Regidora, Clara Chorques, espera que aquesta no siga l’única data del calendari mediambiental internacional a la que es sume Canals. Afirma que es treballarà per a incloure altres dies importants com el Dia de la Terra o el Dia Mundial de la Diversitat Biològica per a apropar la conscienciació sobre la importància de tenir cura del planeta a tots els veïns i veïnes del poble.