Canals festeja el 9 d'octubre amb un gran nombre d'actes per a tots els públics
9 octubre
03/10/2019

Un Correllengua amb les escoles de Canals, sopars al carrer, la festa de la Bicicleta, una partida de raspall, acte institucional i programació especial a Canals Ràdio i diferents actes infantils seran els protagonistes de la festivitat del 9 d'octubre a Canals.

La vespra del 9 d'octubre, els col·legis de Canals eixiran al carrer amb el tradicional Correllengua. La desfilada començarà a la plaça del Pont del Riu i conclourà al parc Jaume I. Aquesta activitat multidisciplinària celebra la música, l'art i la lingüística valenciana i aglutina a totes les escoles del poble, superant cada any els 1.000 xiquets presents a l'encontre. La jornada s'amenitzarà amb dolçaines i tabalets, es llegirà el manifest del Correllengua i es durà a terme l'ofrena de flors a Jaume I.

A més també el 8 d'octubre es duran a cap els sopars populars al carrer, ajornats a la darrera fira de setembre i que es desenvoluparan a les 21.30 h de la nit a la placeta de Josefa Fito i a la placeta del mercat.

Ja el dimecres 9 d'Octubre, diada dels valencians, Canals Ràdio emetrà una programació especial a partir de les 10.00 h. del matí, on entre altres oferirà l'acte institucional de la festivitat dels valencians amb els diferents manifestos dels representants polítics a l'Ajuntament de Canals.

Cap a les 11.00 h. i com és tradicional a Canals cada 9 d'Octubre, se celebra el dia de la bicicleta que organitza el club ciclista El Piñón i que enguany arriba a la 39 a edició.

Les inscripcions s'obriran a les 10.00 h fins a les 11.00 h, hora en què comença la volta per Canals, la Torreta i Aiacor. Durant la jornada es durà a terme una rifa amb més de 100 regals, entre ells 3 bicicletes i 3 cascs donats per l'Ajuntament de Canals. Les paperetes del sorteig tindran el preu d'1 € i tota la recaptació estarà destinada a l'associació Ascadis.
Així mateix, i per tal d'amenitzar l'activitat, U.C El Piñón atorgarà trofeus especials a l'home i la dona participants de més edat, a la bicicleta més original i al conjunt persona-bicicleta d'època.

D'altra banda, el club de Pilota a Mà de Canals ha preparat una partida de raspall, oberta al públic, que tindrà lloc al carrer l'Harmonia a partir de les 16.00 h.

Cap a les 17.00 h a la plaça del Pont del Riu començarà una fira infantil i cap a les 19.00 h. L'avinguda Vicent Ferri acollirà una animació de carrer amb l'espectacle Satsuma 3.0.