Es presenten dos projectes sobre la memòria històrica de Canals

30/05/2019

El proper dijous, 6 de juny, es presenta el llibre Canals en la memòria i unes propostes didàctiques per a treballar amb ell en les aules. L'acte tindrà lloc a les 19h en la tercera planta del Centre Cultural Ca Don José de Canals.

 

D'una banda, el llibre Canals en la memòria és un primer estudi dels perídoes de la història que van des de la segona República fins a la transició a Canals. Aquest llibre ha sigut possible gràcies a l'ajuda de l'Ajuntament i a una subvenció de la conselleria de justícia, administració pública i reformes democràtiques. La publicació d'aquest estudi també pretén obrir futures vies d'investigació sobre aquestes qüestions.

D'altra banda, també s'han elaborat unes propostes didàctiques com a eina orientativa per a treballar amb aquest llibre en els centres educatius de Canals. És un complement al llibre necessari perquè els joves treballen la història del poble com a element motivacional i de concienciació històrica.

El regidor de Patrimoni, Manu Sanchis, ha remarcat que "ha estat un treball de recaptar informació molt costós, però gràcies a les persones que han dut endavant esta feina, ha pogut ser una realitat". També ha volgut "agrair a la conselleria per la subvenció concedida a l'Ajuntament de Canals".

 

Des de l'Ajuntament de Canals esperem que aquests treballs siguen un èxit i desperten interés entre la població.