L’atur a Canals continua baixant, com estos darrers anys

13/05/2019

Amb l’última dada del mes d’abril, aportada per GVA Labora, la xifra d’aturats a Canals se situa en 1.133 persones. Així, s’ha retallat 1/3 de l’atur a la localitat en la present legislatura, que va començar amb més de 1.700 canalins demandants de faena en 2015.

 

A més, el nombre de població activa, d’alta en la Seguretat Social i en l’atur, sempre ha rondat els 4.400 veïns. Sent un 40% de la població activa aturada en 2015 i en l’actualitat està al voltant del 25%, una xifra que encara obliga a seguir treballant en polítiques d’activació socioeconòmica i industrial, així com de formació laboral i fomentant projectes que incentiven i donen suport a l’entramat comercial i econòmic de la localitat.

En paraules de Ricardo Requena, alcalde i regidor de Promoció Socioeconòmica, “fa no res vam fer balanç de tots els programes laborals, amb fons propis i ajudes, que havien ajudat a donar treball a prop de 500 persones de Canals. A més, s’ha treballat amb institucions com Càmera de València, CdT, IVACE, CEEI o IVAJ, entre d’altres, per tal de poder realitzar al poble formació, xerrades i trobades empresarials que, de ben segur, han ajudat a incentivar l’economia local".

Requena també ha tingut paraules per a col·lectius locals, com ara ASSOCIEM o l’Associació de Venedors del Mercat Municipal, amb qui s'està treballant colze a colze pel xicotet comerç i empreses canalines.