L’Ajuntament de Canals aprova el pressupost de 2019
15/03/2019

L’equip de govern actual, format pels grups municipals Gent de Canals, Compromís i Esquerra Unida, va presentar el pressupost per al 2019 que ascendeix a 9,5 milions d’euros en el ple extraordinari del 14 de març i, malgrat la situació de minoria en la qual es troben, van ser aprovats amb el suport de l’equip municipal Reiniciem.

 

El regidor d’Hisenda, Joan-Carles Pérez, va destacar l’esforç que ha fet tot l’equip de govern i els partits de l’oposició en les diferents comissions, on s’ha pretés que cadascú puguera participar i poder comptar amb el major número de propostes possibles.
També va explicar el retard en la presentació del pressupost per la limitació de personal en el departament d’economia i la priorització d’algunes tasques, com per exemple el tancament de l’exercici del 2018 i la incorporació de crèdits per poder realitzar les contractacions de l’anterior exercici.

«Evidentment, conscients que les eleccions locals seran molt prompte, sabem que nosaltres només podrem executar una xicoteta part d’aquest pressupost i per això hem treballat per presentar un pressupost continuista, però a la vegada consolidat en els aspectes socials i de la promoció socioeconòmica, que són les principals bases de l’actual equip de govern, i també perquè la corporació resultant de les pròximes eleccions, puga començar a treballar amb ell endavant aplicant les modificacions que creguen oportunes», ha explicat Joan-Carles.

En  aquest pressupost destaquen inversions per finalitzar projectes començats i per poder-se finalitzar com pot ser l’EPA, en l’edifici situat en l’antiga casa de  Francisca Alventosa, el Centre Social d’Aiacor i l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC).  I altres com l’adequació del camí que connecta Canals amb Aiacor i que dóna accés al CEIP Vicente Rius. «Tots aquests són projectes prioritaris amb els quals tot l’equip de govern actual hem estat treballant durant quatre anys intensament i ens haguera agradat veure’ls finalitzats, però albirem que qui prenga el relleu finalitze tot el que ha estat iniciat», ha especificat Ricardo Requena, alcalde de Canals. 

El regidor d’Hisenda, en el ple, també va remarcar la partida destinada a la sectorització de l’aigua potable a Canals i a la renovació de l’enllumenat públic. També és molt important la inclusió, per primera vegada des de que es va construir la depuradora de Canals – L’Alcúdia de Crespins, una partida específica per al control d’abocaments i per al control de qualitat, així com per al cànon de la CUA.