Al voltant de 200 persones han rebut orientació laboral i 28 d’ells ja han trobat treball

03/12/2018

El servei d’orientació laboral que es porta en marxa per part de Canals Ocupació està funcionant des de la segona quinzena de juny. Fins el moment, 190 persones han sigut inscrites i han rebut atenció personalitzada, una mitjana de 31,16 persones inscrites cada mes des de que es va iniciar el servici. En total, dels 190 usuaris, consta que 28 d’ells han trobat treball, un 16,64%. 

 

Així com s’ha atés a persones que busquen ocupació, també s’ha treballat amb empreses, concretament a huit, que buscaven auxiliars d’ajuda a domicili, operaris de producció, tècnics informàtics, tècnics administratius, peons de la construcció, operaris de neteja i auxiliars de magatzem. 

Entre el total de persones usuàries del servei d’orientació hi ha aturats de llarga duració, concretament un 29%. En referència a les edats, un 21,05% són menors de 30 anys, un 17,37% tenen entre 30 i 40 anys, un 33,16% estan entre els 40 i els 50 anys i un 21,58% són majors de 50 anys. 

L’estudi realitzat també constata que la majoria d’usuaris són dones, concretament, un 62,63%. A més, destaca que quasi un 27,5% té el certificat escolar i un 28% té el graduat escolar. Sobre les ensenyances superiors, un 18,7% dels usuaris del servei d’orientació laboral compta amb Formació Professional, ja siga bàsica, de grau mitjà o de grau superior. Però sols un 3,5% dels usuaris té estudis universitaris, bé siga grau, llicenciatura o diplomatura. 

El regidor de Promoció Socioeconòmica, Ricardo Requena, i alcalde de Canals, ha explicat que «era necessari comptar amb un servei com aquest al municipi i, veient els resultats i la bona acollida per part dels usuaris, estem molt satisfets amb el treball i esforços dedicats». «Albirem que arribe a molta més gent i que tothom puga conéixer què estem fent per poder aprofitar aquest servei que té com a objectiu facilitar la recerca de treball», ha afegit.