L’Ajuntament contracta 29 persones més amb una inversió de 53.754€ i 301.465€ de subvencions
03/12/2018

Durant les darreres setmanes, l’Ajuntament de Canals ha pogut confirmar la contractació de 29 persones que s'adheriran als programes d’ocupació posats en marxa durant l’exercici d’aquest any.

 

Les noves contractacions es realitzaran en quatre programes diferents que compten amb una aportació econòmica dels fons propis de l’Ajuntament i amb una subvenció. 

En primer lloc, es troba la contractació de quatre persones durant dos mesos dins del SEPE agrícola. En aquest cas, l’Ajuntament ha rebut 9.704,32€ del romanent del SEPE i ha fet una inversió de 232,40€ dels fons municipals propis. Aquesta contractació començarà el 13 de desembre fins el 12 de febrer, amb una jornada de 7 hores diàries, amb l’objectiu de reduir l’atur agrícola. Els contractats s’encarregaran de portar endavant tasques de neteja i condicionament de la Carretera al Túnel, així com dels camins rurals de Pla Vell a Cabiscol i Pla Nou. 

D’altra banda, es troben els programes EMCORP i EMCORD que permetran contractar a 12 persones desocupades amb una subvenció de 91.930,9€ i una aportació municipal d’11.349,19€. L’EMCORP permet la contractació de persones desocupades, d’almenys 30 anys, inscrites com a demandants d’ocupació en els centres SERVEF. En canvi, l’EMCORD contractarà persones desocupades de llarga durada que figuren inscrites com a demandants d’ocupació en els centres SERVEF i que hagen sigut objecte d’un itinerari personalitzat d’inserció laboral. 

Per últim, Canals tornarà a posar en marxa el Taller d’Ocupació quan acabe el que actualment està vigent amb 239.830€ que sumen els 199.830€ del projecte de LABORA i els 40.000€ de fons municipals destinats a aquesta actuació. Aquest programa, cofinançat pel Fons Social Europeu, és tant formatiu com ocupacional ja que, al mateix temps que s'imparteix el Certificat Professional, d’Operacions Auxiliars d'Obra de Fàbriques i Cobertes, es realitzaran les tasques laborals. El treball consistirà en l'obra d’ampliació i condicionament de les aules formatives de la nau niu del polígon industrial de les Moles I on s’ubiquen actualment les instal·lacions dels tallers ocupacionals.

Ricardo Requena, alcalde de Canals i regidor de l’àrea de Promoció Socioeconòmica, ha volgut destacar «el gran treball diari que les tècniques del departament fan dia rere dia perquè la política d’ocupació i promoció que marca un dels dos eixos en les línies metodològiques de l’actual equip de govern obtinga tants bons resultats com aquest».