Una pel·lícula per commemorar el dia internacional per a l’eliminació de la violència contra la dona en l’#HivernJove

03/12/2018

Les Regidories de Joventut i Educació han treballat en aquesta activitat de la campanya #HivernJove de manera conjunta per poder apropar als centres educatius de Canals aquesta proposta educativa i social en un tema que, lamentablement, afecta al dia a dia de moltes dones. 

 

Durant el dia 7 de desembre, els alumnes de 4t d’ESO dels diferents centres educatius de Canals acudiran al Centre Cultural Papa Calixt III per veure la projecció d’una pel·lícula que conta la història de nou xiquetes inoblidables que viuen en països en desenvolupament com Haití, Índia, Sierra Leona, Afganistán, Perú, Cambotja, Egipte, Etiòpia i Nepal. 

Les seues històries mostren situacions de servitud, matrimonis forçats, violència sexual, vida en la pobresa, matrimonis a edat molt primerenca, etc. Històries de xiquetes que s’enfronten a desafiaments enormes i superen reptes que semblen impossibles, tot per arribar a complir els seus somnis.

Tot i la violència que pateixen, el documental aborda estes realitats de forma positiva, incidint en el que es pot fer per millorar. La peli es un viatge al voltant del món que ens permet ser testimonis de la força de l’esperit humà i el poder de l’educació per canviar el món. 

Cada història està contada per actrius de reconegut prestigi com Anne Hathaway, Cate Blanchett, Selena Gomez, Salma Hayek, Meryl Streep o Alicia Keys, entre altres. 

Ricardo Requena, regidor de Joventut i d’Educació, ha assegurat que «aquesta activitat, junt als quatre tallers sobre Igualtat per a l’alumnat de Canals, és necessària perquè assumptes com la violència de gènere s’han de eradicar des de l’educació i amb aquesta pel·lícula estem arribant a la població jove de Canals. Albirem que tinga resultats i que l’impacte siga positiu».