Els instituts públics de Canals i la regidoria d'Educació tornen a dur a terme el Programa d’Aula Compartida
28/09/2018

El dijous dia 6, es va dur a terme una reunió a les dependències de l’Ajuntament entre els directors dels centres educatius de Canals i l’alcalde i regidor d’Educació, Ricardo Requena. 

 

En aquesta reunió, entre els diversos temes a tractar amb els directors dels instituts Francesc Gil i Sivera Font, es va parlar del Programa d’Aula Compartida (PAC), un projecte que s’emmarca dins del Pla d’Actuació per a la Millora de la Conselleria d’Educació.

En concret, el PAC es tracta d’una mesura d’atenció a la diversitat organitzada dins del  Pla d’Actuació per a la Millora (PAM), per donar resposta a casos d’alumnat amb conductes disruptives, amb elevat grau d’absentisme, elevades possibilitats d’abandonament escolar prematur o amb un important grau de dificultat d’adaptació en el medi escolar. 

Per fer front a aquesta realitat es requereixen programes educatius flexibles amb la possibilitat de treballar per àmbits i realitzar tallers que puguen ajudar-los a trobar elements motivador i, així, fer-los atractiu la necessitat de formació per a un millor desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional. D’aquesta manera, es treballa per a fer front al repte de la transició cap a la vida activa, percebuda de forma llunyana a aquestes edats tot i que és una realitat a la qual s’enfrontaran en pocs anys. 

L’ordre de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que regula aquests programes planteja que, per ofertar aquest programa, es desenvolupe a través de la col·laboració dels instituts i ajuntaments.

En aquest mateix sentit, les converses entre els responsables es varen dirigir cap a la millor manera d’adherir-se a aquest projecte i poder orientar a aquests estudiants a reconciliar-se amb l’entorn acadèmic i amb les eines d’aprenentatge. 

Els objectius d’aquest projecte son reduir l’absentisme amb una oferta educativa diversa, previndre l’abandonament escolar, fomentar la integració socioeducativa de l’alumne i crear un entorn de cooperació, entre moltes altres. Aquesta proposta es porta a terme en els propis centres educatius durant l’horari escolar, i està especialment dirigida als alumnes de 2n d’ESO.

El regidor d'Educació, Ricardo Requna, ha declarat que “és molt satisfactori poder recolzar, més enllà que amb solament intencions, estos programes socioeducatius que pretenen donar resposta a les necessitats concretes dels alumnes dels plans educatius flexibles com aquest que, a Canals, és el segon curs que es materialitza”.