Canals reclama 64.000 € pels sobrecostos del desplaçament de residus
2018.05.11 Canals reclama 64.000 € pels sobrecostos del desplaçament de residus
11/05/2018

L'Ajuntament de Canals va presentar en estiu de 2017 una reclamació al Consorci de Residus (COR) pels sobrecostos derivats del canvi de destinació del trasllat del fem.

 

La reivindicació per part del consistori es va produir quan el Consorci del Pla Zonal de Residus Zona V va reassignar a la unitat recol·lectora de Canals fer la transferència a la planta de Rótova, el recorregut a la qual supera els 30 minuts establerts dins del contracte del COR. Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Canals va assumir sufragar a l'empresa de recollida el cost afegit entre la distància a la planta de Rótova i la planta de Guadassuar, fixada inicialment. El pagament d'aquesta diferència, estimada en 64.221,83€, és el que el consistori ha reclamat al consorci.

Canals se suma així a aquesta petició, que també realitzen Xàtiva, la Mancomunitat de La Canal de Navarrés i la Mancomunitat de La Vall d'Albaida, primera a demandar-la. Segons Mai Castells, regidora de Serveis Municipals, "aquesta es tracta d'una indemnització que considerem justa; el que busquem és que eixos diners tornen al municipi i a la ciutadania de Canals". La resolució d'aquesta reclamació es troba actualment en tràmit.