L'Ajuntament visita al Director General de l'Aigua per a parlar d'accions necessàries a Canals
2018.03.09 L'Ajuntament visita al Director General de l'Aigua per a parlar d'accions necessàries a Canals
09/03/2018

El tinent d'alcalde i regidor del Cicle Integral de l'Aigua de Canals, Joan-Carles Pérez, es va reunir el passat 7 de març amb el DG de l'Aigua, Manuel Aldeguer, per tal de tractar la urgent necessitat de solucionar els problemes d'inundacions que es produeixen en La Torre i en les partides de Rech Nou i Les Setenes durant les pluges.

 

Amb la construcció de noves infraestructures, s'ha desenvolupat un augment de l'escorrentia superficial que ja existia anteriorment, és a dir, un increment tant del cabdal de l'aigua com de la velocitat amb la qual arriba al poble, cosa que deriva en l'aparició d'inundacions inclús amb pluges menys intenses.

En aquesta reunió, a la que van assistir tècnics de la Conselleria i de l'Ajuntament, es va informar que en pròximes dates es contractarà un projecte amb el qual es buscarà la resolució dels problemes de l'aigua en el nostre terme.

Segons es va donar a conéixer, la diputació de València, amb la construcció de la carretera de Montesa, donarà solució a la situació d'aquest vial, i amb aquest projecte es buscarà resoldre els inconvenients produïts pels barrancs del Soldat i de Corcot. Els treballs tindran una duració d'uns sis mesos i a continuació, d'acord amb les solucions proposades, es realitzaran les actuacions necessàries per a intentar posar fi a les inundacions.

Joan-Carles Pérez, regidor de l'àrea, valora "molt positivament la receptivitat i la bona sintonia amb la Direcció General de l'Aigua. Són almenys quatre reunions les que hem mantingut i han posat a la disposició d'aquest assumpte un gran interés, a més de tècnics que estan treballant des de desembre de 2016 en buscar una solució adequada."