Comença la Setmana Celíaca a Canals
2018.02.13 Comença la Setmana Celíaca a Canals
13/02/2018

La primera de les jornades que conformen la Setmana Celíaca va començar el dimarts, 13 de febrer, amb la xerrada a càrrec de la doctora Carmen Ribas sobre el "Diagnòstic Precoç de la Malaltia Celíaca", dirigida al personal sociosanitari.

 

La pròxima activitat es durà a terme el dijous, 15 de febrer, a la Casa de la Cultura "Ca Don José". Aquesta es tracta de la xerrada "La malaltia celíaca. Eixa gran desconeguda", per als afectats de la malaltia celíaca i els seus familiars, impartida pel personal d'ACECOVA (Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana). A més, també s'oferirà animació per als xiquets que assistisquen a l'encontre.

L'endemà, divendres 16 de gener, els socis d'ACECOVA de Canals realitzaran una mostra sobre com cuinar sense gluten al saló Santa Creu, especialment dirigit als afectats i els seus familiars.

Per últim, la Setmana Celíaca de Canals conclourà amb la visita a Apcel, un forn artesanal de Vallada que cuina els seus productes sense gluten. L'excursió eixirà el dia 17 a les 9:00 del matí des del pàrquing del col·legi José Mollà.

Aquesta proposta, organitzada per la regidoria de Promoció Socioeconòmica i ACECOVA, busca conscienciar i donar informació sobre la malaltia celíaca tant als afectats, com a les seues famílies i als professionals que treballen amb persones celíaques.

 

2018.02.13 Comença la Setmana Celíaca a Canals