Hemeroteca Hemeroteca

2020.11.21 Manifest dels grups polítics que integren l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Canals en relació amb el conflicte al territori del Sàhara Occidental

Manifest Sàhara 2020

21/11/2020

Manifest dels grups polítics que integren l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Canals en relació amb el conflicte al territori del Sàhara Occidental.

El trencament deliberat de l’acord d’”Alto al Foc” signat entre el Front Polisario i Marroc a la zona del Sàhara Occidental, per part de forces militars marroquines, suposa una agressió cap al poble sahrauí. L’actuació del govern marroquí en la zona del Guerguerat pot tindre conseqüències en la seguretat i estabilitat per al poble sahrauí, el qual porta patint des de l’any 1975 aquesta situació d’indefensió. Les múltiples declaracions de l’ONU en les quals posa de manifest el dret a l’autodeterminació del poble sahrauí no han estat respectades pel Marroc, impossibilitant així una solució justa i pacífica. Cal posar de manifest la responsabilitat de l’estat espanyol el qual manté el deute històric amb el Sàhara Occidental per l’inacabat procés de descolonització.